Transparent White Star

Playlist

22 Şubat 2015 Pazar

Yorum: Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of A Shopaholic

İsim: Bir Alışverişkoliğin İtirafları
Orijinal Ad: Confessions of A Shopaholic
Yazar: Sophie Kinsella
Sayfa: 368
Yayınevi:Dell Publishing Company

Kimi zaman hoşuma giden ama çoğu zamansa nefret ettiğim bir özelliğim var ki derslerden bezdiğim ya da genel anlamda canımın sıkkın olduğu zamanlarda okumak için çerezlik bir kitap seçer ve onu aynı gün bitiririm. Normal şartlarda erken yatan bir insan olmama rağmen böyle durumlarda uykumdan feragat eder ama o kitabı illa ki o günde bitiririm. Yine öyle bir zamanımdayım. Dün Tv'de Alışverişkolik'i görünce neden kitabını okumuyorum dedim. Filmini çok severim, kitabını da emin değilim ama çook eskilerde bir defa okumuş ya da en azından okumaya başlamış olduğumu sanıyorum. Neyse efendim, dün akşam başladım kitabı okumaya ve hooop sabah olmadan kitabı bitirdim. Ama biri beni durdursun zira bugün de serinin ikinci kitabına başlamış bulunmaktayım.
Blogdaki yazılara göz atmışsanız zaten Sophie Kinsella'yı ne kadar sevdiğimi biliyorsunuzdur o yüzden bu aç gözlülüğüm umarım garip gelmemiştir size.

Kitaba dönecek olursak, dediğim gibi Sophie Kinsella severim ama dünkü modumdan mıdır, nedir bilinmez bu kitabı her ne kadar çoğu okur için yazarın en sevilen kitabı olsa da benim için ne yazık ki aynı durum söz konusu değil. Belki İngilizce kitap okumaya ara verdiğimden olabilir ya da daha daözele inersek uzun zamandır Sophie Kinsella okumadığımdan olabilir ama sonuç olarak bu kitapta ana karakter Rebecca'nın iç konuşmalarına yer verilen kısımlar bana oldukça uzun geldi. Sürekli 'sadede gelsek artık' deyip durdum. Onun dışında diyecek pek de bir şey yok sanıyorum zira konusunu bilmeyen yoktur, eh biraz da olsa chick-lit seviyorsanız bu türden ya da Sophie Kinsella'nın tarzından da bahsetmeye gerek yok. Bu türü sevmeyenleri zorlayacak değilim ama eğer türü seviyor ama hala bu kitabı okumamışsanız bir şans verin derim. Ben ikinci kitabı okurken siz de ilkine başlayın fena mı olur?. ;)

Bibliomaniacs Puanı:


18 Şubat 2015 Çarşamba

Yorum: İbadetlerin Ruhu





Başlık: İbadetlerin Ruhu
Yazar: İmam Gazali
Yayınevi: Timaş Yayınları
Sayfa: 183
Bilmeyenler için kitabı kısaca tanıtacak olursam : İbadetlerin Ruhu İmam Gazâlî’nin İhyâ-u Ulûmi’d-Dîn adlı eserinin 'ibadetler' bölümünün derlenerek dilimize tercüme edilmiş halidir.

Ara tatile girmeden bibliomaniac arkadaşım Betül'e bu sıralar daha çok tasavvufi ve siyasi şeyler okumak istediğimi ama elimde o tarz pek kitap olmadığını söylemiştim. O da sağ olsun, tatlılar tatlısı olduğu için bana kitaplar önerdi ve beğendiklerimi bana getirdi. Her ne kadar ara tatilde o seçtiğim üç kitabın üçünü (İbadetlerin Ruhu, Vefa Apartmanı, 1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?) de bitiremesem de 2/3 iyiyim bence :) 

Neyse konumuza dönelim ve İbadetlerin Ruhu'ndan bahsedelim. Açıkçası ben bu kitap hakkında ne söyleyebilirim bilmiyorum, Gazali yazmış ve konu ibadetler ile aslında bu ibadetleri İslamiye inananların nasıl uygulaması gerektiği hakkında. Aman bence şurası eksikti, şurası fazlaydı diyecek lüksüm yok. Baştan sona her cümlesiyle beni bilgilendiren bir kitap oldu. Tamam çoğunda aslında yaptığım ibadetleri aslında çok da yerine getiremediğimi fark edip üzüldüm ama bu farkındalık da beni mutlu etti açıkçası. 

Bu kitap ile ilgili söylenecek tek şey: Eğer Müslümansan, eğer dinimizin farz kıldığı ibadetleri hakkıyla yerine getirmek istiyorsan, çok değil yaklaşık 200 sayfalık bir kitap, birazcık zaman ayır ve bu kitabı oku arkadaşım. Ha bir de, kitabı ödünç aldım evet ama en kısa sürede bu kitabı satın alacağım zira kitaplığımda kesinlikle bulunmasını istediğim kitaplardan biri oldu kendisi, zaman zaman da okumalı tabi.



                                           Bibliomaniacs Puanı:
Uygun Fiyat Listesi:
DR: 4.50 TL
İdefix: 4.50 TL
Babil: 6.75 TL
Kitapyurdu: 6.75 TL

9 Şubat 2015 Pazartesi

Yorum: Hz. Mevlana



Başlık: Hz. Mevlana (Bir Muhammedi Aşık)
Yazar: Ö. Tuğrul İnançer
Yayınevi: Sufi Kitap
Sayfa: 208

Ben sonunda en sevdiğim yazar üslubunu bulmuş bulunmaktayım: sivri dil. Özellikle siyaset ya da din söz konusu oldu mu böyle lafını esirgemeyen gerçekleri yüzümüze pat diye çarpan yazarları seviyorum. Bu tarz kitapları bir çırpıda bitiriyor, ve çoğu şeyi de unutmuyorum. Etkisi derin oluyor anlayacağınız. Bu kitap da tam da öyle bir kitaptı, zaten yazarın söyleşilerinin toplandığı bir kitap olması neticesiyle yazar sanki benimle sohbet ediyormuş gibi hissettim. Yine aynı sebepten ötürü kitapta çok fazla soru var pek tabi cevabı da. Bazı konularda aklımda sorular oluştuğu oldu fakat hemen peşine bir baktım ki benim aklımdaki soruyu biri sormuş ve yazar da cevabını vermiş. Bu açıdan kitap beni çok tatmin etti. Kitabın hemen her sayfasında bir cümlenin altını çizmişliğim var, her cümlesi çok değerli oldu bu kitabın benim için.

Hz. Mevlana ile ilgili bilgisi derinlemesine olmayan ben bu kitaptan çok etkilendim ve Hz. Mevlana hakkında daha fazla bilgi edinme kararı aldım bu kitaptan sonra. Yazar çoğu insanın aklında olan soruları cevaplamış ama ben okudukça daha da merak ettim, isterim ki yazar bir kitap daha yazsa ama bu sefer içerik daha yoğun, ağır olsa. Tabi bunu beklemek güç, yoluma başka yazarlarla devam edeceğim istemeden de olsa. Önerileriniz varsa duymayı isterim.

Bibliomaniacs Puanı:


Uygun Fiyat Listesi:

DR: 8.40 TL
İdefix: 9 TL
Babil: 9 TL

2 Şubat 2015 Pazartesi

Kitap Yorumu : Aşkullah



Başlık: Aşkullah
Yazar: Tolga Akpınar
Yayınevi: Ahir Zaman Yayınları
Sayfa: 191

Ant nimet üzere olsun ki
Siz nereye dönerseniz dönün!
Biz ancak Allah'a dönenlerdeniz.

Aşkullah.. Kapak tasarımının ve isminin beni tam tabiriyle büyülediği kitap. Kitabı sipariş vermeden önce şöyle bir inceleyim dedim başta tasarımın inceliğini fark etmedim yazarı da tanımadığım için almak taraftarı değildim sonra Sinan Yağmur'un kitap hakkında ki yorumunu okudum hmmm dedim alsam mı acaba sonra tasarımı gördüm ve düşünmeden aldım. Bence bu tasarım son zamanların tartışmasız en iyi kitap tasarımlarından. Sinan Yağmur da kitabı hayli övmüş zaten Tolga Akpınar için "manevi oğlum" demiş. Peki kitap hak ediyor mu acaba bu övgüyü derseniz o kişiye göre değişir derim. Kitap baştan sona buram buram edebiyat kokuyor. Eğer benim gibi kitabı almadan önce yazarı araştırmazsanız ve kitaptan beklentiniz farklı olursa birazcık hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama eğer yazarı araştırıp yazarımızın Mevlana ve Şems'le karşılaştırılacak kadar iyi sözlerinin olduğunu okuyup siparişinizi verirseniz o zaman beğenme ihtimaliniz çok yüksek. Tabii abartmaya gerek yok elbette Mevlana ve Şems ile kıyaslanacak kadar iyi değil ama günümüzün Şems'i deniliyor, bilemiycem.^^ 

Yazarımız sözleriyle meşhur dememden de anladığınız üzere kitabın içeriği Allah aşkını anlatan sözlerden oluşuyor. Gerçekten aşırı beğendiğim sözler oldu kitabın sayfalarının yarısından çoğunun altı çizili hatta çok beğendiklerimi defterime bile geçirdim, o derece. Tabii tamamı söz değil bir iki sayfalık yazılar da var. Her bölüm için farklı bir konu başlığı seçilmiş ve o konu da kısa bir yazı ardından güzel bir söz. Eğer ki derseniz hem ruhum bir rahatlasın hem de Allah aşkıyla dolayım o zaman ben size bu kitabı öneririm. Bir de şunu belirtmeliyim ki Aşkullah 3 ayda 14. baskıyı yapmış yani hayli ilgi görmüş ve beğenilmiş anlaşılan.

Not 1 : Yazarımızın Aşkullah ilk kitabı bu yüzden bir çoğumuz Tolga Akpınar kimdir diye düşünüyordur eminim ki. Buyrun kitabını ve kendisini yazarımız bir söyleşide detaylıca anlatmış tık tık.
Not 2 : Yazarımızın 2. kitabı 15 Ocak'ta satışa çıkmış. Deneme ve şiirlerden oluşan kitabın ismi Aşkpare. 



Bibliomaniacs Puanı :



Uygun Fiyat Listesi: 
Babil: 8.75 TL
İdefix: 9 TL
DR: 9 TL