Transparent White Star

Playlist

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yorum : Aşk Cephesi



Başlık:Aşk Cephesi
Yazar: Bahadır Yenişehirlioğlu
Yayınevi: Timaş Yayınları
Sayfa: 276


     Yihhuuuuu yorum yazmayı çoook özledim :D Merhaba kitapseverler :) Bugün uzun süredir okumaya çalıştığım bir kitaptan bahsedeceğim. Uzun süredir dememi amanın sakın kitaba yormayın bu durum tamamen benimle alakalı :) Aksine kitabımız çook güzel ve akıcı bir roman yoksa iki roman mı demeliyim? Bir romanın içinde bir roman daha.. Kitabımız iki romanın içinde gidip geliyor. Ana karakterimiz Selim bir yolculuğa çıkıyor yanına bir "kitap" alarak. Biz hem Selim'in hikayesini dinliyoruz hem de okuduğu kitabınkini. Bu romanda ne yok ki; aşk, özlem, dostluk ve düşmanlık, bir tarafın sebebini bile bilmediği sadece bir macera olsun diye diğer tarafın evlerini ellerinden almaya çalışanları kovmak için uğraştıkları bir savaş, mübadele, ayrılık... İçinize dokuna dokuna okuyacaksınız.

     Kitabımız Çanakkale hakkında yani aslında şöyle ki mübadeleyle ayrılmış iki aşığın torunlarının birbirini bulması ile bir mübadele dönemine göz atıyorsunuz bir de Selim'in okuduğu kitap sayesinde Çanakkale'ye bakıyorsunuz. Doğrusu ben Çanakkale hakkında çok kitap okumuş olmamdan dolayı Çanakkale ile ilgili romanlar çok ilgimi çekmezdi ama bu aralar aklımda hep Anzaklar vardı bu kitapta tam üstüne geldi. İki karakter- Ali ve Joe. Bir Ali'nin Çanakkale'ye gelişine bakıyoruz bir Joe'nun. Bir Ali'deki inanca bakıyoruz bir de Joe'daki. Anzakların nasıl kandırıldığını görüyoruz.

      Ah bir de kitabımızın her bir sayfasından aşk akıyor. Ali'nin Elif'e, Joe'nun Binda'ya, Selim'in Angela'ya aşkı ve mübadele sebebiyle ayrılmış dede ve ninemizin aşkı. İçinize dokunan bolca aşk cümlesi var kitapta. Bir de mektuplar var tabi aşıkların birbirlerine yazdığı. :)

      Kitapta sevmediğim tek nokta sonlarda çok alakasız bir karakterin ölümü oldu. Okurken ne gerek vardı şimdi dedirtiyor insana, sanki bir dizide yayın saatini doldurabilmek için sahneler saçma şekilde uzatılır ya bu da öyle geldi, kitap uzatılmaya çalışılmış gibi. Lakin yazarımız bunu da çok güzel ele almış ve okur olarak o ölümü okurken de duygulanıyorsunuz. Bahadır Yenişehirlioğlu bu yılın en iyi roman yazarı ödülünü almış, bence bu ödülü sonuna kadar hak ediyor.


Bibliomaniacs Puanı : 

 

Uygun Fiyat Listesi : 

D&R : 12,38 TL
Kitap Yurdu :12,37 TL
İdefix : 11,55 TL
Babil.com : 12,38 TL
    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder