Transparent White Star

Playlist

5 Ocak 2015 Pazartesi

Bizden Haber Var!



Merhaba Bibliomaniac Ladies takipçileri,
Bu yazı aslında biraz da özür mahiyetinde olacak, şimdiden söyleyelim. Uzun zamandır düzenli bir şekilde kitap yorumu paylaşamadığımızı farkındasınızdır ya da değilsinizdir, neyse mühim değil biz yine de anlatacağız :) Malum, bir Kpss gerçeği var ki, o gerçek sonunda bizim de yüzümüze çarptı. Bu nedenle hem eski hızımızda kitap okuyamıyoruz hem de okuduğumuz kitaplara yorum yazıp sizinle paylaşamıyoruz. Onları geçtik alışveriş listesini bile paylaşamıyoruz gerçi bu durumda çok da alışveriş yapamıyoruz ama yine de...
Bu durum sizi nasıl etkiledi ya da etkiledi mi bilmesek de cidden üzülüyoruz. Ve bir şekilde bunu telafi etmek istedik. Aslında aklımızda uzunca bir süredir bu fikir vardı ama yeni yılı bekliyorduk uygulamaya geçirmek için. Yorumlarımızın sayısının azaldığı bu dönemde sizi bilemeyiz ama bize ilaç gibi gelecek bir fikir bu. Çünkü bir şekilde kitap okumaya devam etmemiz gerekiyordu zira biz kitap okumadan duramıyoruz. Dedik ki hem kendimizi sıkmayalım hem de kitap okuyup yorumlamaya devam edelim, o zaman kesinlikle bu fikri devreye sokalım. 

İki saattir ne anlatmaya çalışıyorsunuz derseniz : Alfabetik Okuma Maratonu'nu resmen başlatıyoruz! İsim bir şey çağrıştırmadıysa; biz bu sene -en az- Türkçe alfabesindeki harf sayısı kadar kitap okuyacağız. Her harf için 1 adet kitap okumak şartımız. Biraz da aslında hem kendimizle hem de birbirimizle yarış yapacağız. Her harf için beğendiğimiz bir kitap bulmak zor olacak belki ama bu şekilde belki de aslında normal bir zamanda pek de okumayı tercih etmeyeceğimiz kitaplara da bir şans vermiş olacağız. Bu süreç içerisinde siz tatlı okuyucularımızın da önerilerine açığız tabi ki, zira kitaplığımızdaki okunmamış kitaplar zaten bu listeyi tamamlamaya yetmeyecek, alacağımız yeni kitaplarda sizin de tuzunuz bulunursa süper olur.

Bu maratonun adı bile bizi heyecanlandırıyor, kitap delisi olduğumuz için mi bu böyle bilemiyoruz ama size de böyle bir maratona katılmanızı öneririz. Birileriyle olması şart değil, kendinizle de yarışabilirsiniz :)

6 yorum:

  1. Tuttum bu fikri, benim şimdi kitaplığımda a için uygun kitap var mı bakmam gerek yoksa bulurum artık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırayla gitmeye gerek yok, tabi öyle yapabilsek tadı farklı olur ama hedef sadece tüm harfleri tamamlamak ;) Diğer türlü biraz işkence gibi de olabilir.. Kendimizi sıkmaya gerek yok, kitap okumak zevk işi :)

      Sil
  2. Ya biblio kiskandirak ladies...... offfffffffffffsssss.....yolunuz acik. Zihniniz acik ola

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun olduğun halde biliyorum senin de ne kadar okuduğunu, kim kimi kıskansa ki acaba :)

      Sil
  3. seni de bu maratona bekleriz. herkesler katılsa daha da güzel olur :)

    YanıtlaSil