Transparent White Star

Playlist

17 Ekim 2014 Cuma

Top 5 Cuma: En Güzel Sophie Kinsella Kitapları

Sophie Kinsella benim için chick-lit romanlarının kraliçesidir, kim ne derse desin. Kendisinin birçok romanını okumuş biri olarak bu haftaki Top 5 listesini neden onun kitapları ile ilgili yapmıyorum dedim kendime. Listede beklediğinizin aksine Alışverişkolik serisini göremeyeceksiniz. Çünkü herkesçe bilindik o kitaplar yerine belki çok da konuşulmayan başka kitaplarından bahsetmek istedim. Ve işte buyurun o liste:  

#5 - The Undomestic Goddess



İş kolik bir avukat olan Samantha iş yerinde öyle bir hata işler ki tek çareyi yaşadığı yerden olabildiğince uzağa kaçmak olduğunu düşünür. Ve kendini şehir merkezinden uzak bir evde hizmetçi olarak işe başlamış bulur. İşin komik yanı ise Samantha'nın ev işleri ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.

Diğer Sophie Kinsella romanlarının aksine bu romanın başlangıcı benim için pek de parlak değildi açıkçası. Ama olay örgüsü geliştikçe ben de kitabı sevmeye başladım. Klasik Sophie Kinsella tarzı ile farklı bir konu işlenmiş bu romanda ve de çok da güzel olmuş. Eminim Sophie Kinsella romanlarını okumayı seven herkes bu kitabı da sevecek.

#4 - Can You Keep a Secret? 

Can You Keep a Secret? Emma Corrigan'ın savunmasız bir anında nasılsa bir daha karşılaşmam diye düşünüp en önemli sırlarını anlattığı adam ile tekrar karşılaşması ve bunun sonucunda değişen hayatını anlatıyor.
İtiraf etmeliyim ki Emma'nın sırrını hatırlamakta zorluk çekiyorum şu anda, okurken bu kitabı ne kadar sevdiğimi ve sonrasında yazarın diğer kitaplarını aynı hızla okumaya başladığımı hatırlıyorum ama o sır neydi işte onun hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırım kitabı tekrar okumalıyım ^^. 

#3 - Twenties Girl



Hayalperest biri olan Lara Lington için yaşadıkları hayalin de ötesindeydi. Hatta kafayı yiyor olmalıydı zira ölmüş büyük annesi ile -eğer hortlamadıysa- konuşuyor olmasının ihtimali yoktu.

Bu kitap diğer Sophie Kinsella kitaplarından birazcık farklı aslında, özünde tabi ki bir chik-lit ama fantastik bir kitap tadında. Bir de romantizmden çok aile daha ön planda. Tabi bu kötü bir şey mi? Hayır, aksine çok daha farklı ve güzel bir hava katmış kitaba.   

#2 - Remember Me



28 yaşındaki Lexi Smart bir gün hastanede uyanır ve geçmişe dair hatırladığı son şeyin aslında 3 yıl önce olduğunu fark etmesi biraz zaman alır. Yaşamı mükemmel bir yola girmiş gibi gözükse de bir şeylerin eksikliğini hep hisseder.


Remember Me hiç şüphesiz Sophie Kinsella'nın en sevdiğim kitaplarından biri. Nedense hafıza kaybı konulu kitaplara/filmlere karşı hep abartılı bir ilgim olmuştur. Konu chick-lit oldu mu hafıza kaybı sanırım her yazarın ufak da olsa kaleme aldığı konulardan biri. Tabi bu kitabı sevmemin bir diğer etkisi bana biraz da olsa While You Were Sleeping filmini hatırlatıyor olması.

#1 - I've Got Your Number



Hayatta şanstan yana pek de yüzü gülmemiş olan Poppy Wyatt tam da hayallerinin adamı ile evlenmek üzere iken bir gün paha biçilemez aile yadigarı olan nişan yüzüğünü kaybeder, telefonunu da kaybetmesi işin cabası tabi. Neyse ki bir şekilde eline bir telefon geçer ve en azından arkadaşları ve akrabaları ile iletişim kurabileceği bir kaynağa sahip olmuş olur. Tek bir sıkıntı var ki o da bu telefonun sahibi olan ünlü iş adamı Sam Raxton'un telefonunu istiyor olması.

Sophie Kinsella'nın en sevdiğim kitabı kesinlikle I've Got Your Number. Sebebi ne gerçekten bilmiyorum ama Sophie Kinsella denildi mi aklıma Alışverişkolik serisinden ziyade bu kitabı geliyor. Bakın şimdi kitabı bir defa daha okuyasım geldi hatta. 

<ahref="http://www.bloglovin.com/blog/13029315/?claim=fh84vx7a7gb">Follow my blog with Bloglovin</a>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder