Transparent White Star

Playlist

9 Nisan 2015 Perşembe

Sepetimde Ne Var? #2

Bibliomaniac arkadaşımın sepetindekilerden sonra şimdi de sıra benim sepetimdekilere bir göz atmaya geldi. Aslında ben uzun süre liste biriktirebilen biri değilim. Bilgisayarın başına oturup uzunca siteleri gezip hemecik heyecanla sipariş veren birisiyim. Hatta bu yüzden aldıktan sonra pişman olduğum çok kitabım vardır hani biraz beklesem sonra bir baksam almam o kitabı, öyle pişmanlıklar. Neyse lafı uzatmayıp hemen listeye geçiyorum.



 The Lord of The Rings Part One - The Fellowship of The Ring
 ( J. R. R. Tolkien )
Fiyat : 29,82 tl

Continuing the story begun in The Hobbit, this is the first part of Tolkien’s epic masterpiece, The Lord of the Rings, featuring a striking black cover based on Tolkien’s own design, the definitive text, and a detailed map of Middle-earth.

Sauron, the Dark Lord, has gathered to him all the Rings of Power – the means by which he intends to rule Middle-earth. All he lacks in his plans for dominion is the One Ring – the ring that rules them all – which has fallen into the hands of the hobbit, Bilbo Baggins.
In a sleepy village in the Shire, young Frodo Baggins finds himself faced with an immense task, as his elderly cousin Bilbo entrusts the Ring to his care. Frodo must leave his home and make a perilous journey across Middle-earth to the Cracks of Doom, there to destroy the Ring and foil the Dark Lord in his evil purpose.
Now published again in B format, J.R.R. Tolkien’s great work of imaginative fiction has been labelled both a heroic romance and a classic fantasy fiction. By turns comic and homely, epic and diabolic, the narrative moves through countless changes of scene and character in an imaginary world which is totally convincing in its detail.


İngilizce öğretmeni olmama rağmen ingilizce kitaplarla çok aramın olmaması da ayrı bir ilginçliktir ki okuduğum ingilizce kitaplar sadece Paulo Coelho'nun kitaplarıdir. Sanmayın ki çeviri okuyorum. Nedense kendi edebiyatımız dışındaki kitaplar bana çok çekici gelmiyor tabii bir kaç ingiliz edebiyatından kitapları ve yazarları saymazsak- örneğin : Jane Austen. Bu serinin filmlerine aşığımdır kaç kere izlediğimi sayamadım. Bibliomaniac arkadaşımla konuşup onun da Hobbit'i çok sevdiğini öğrendikten sonra serinin kitaplarını okuma kararı aldık veeee listeye ekleyerek ilk adımı attık. Hadi bakalım^



Akif'e Dair - Dücane Cündioğlu
Fiyat  : 9.60 tl

Ortada birbirinden farklı iki Akif olduğu kesin…
Biri cemiyet-i beşeriyeye hizmet için yazan ‘Akif, diğeri de kendisi (!) için yazan Âkif.
Çelişki mi? Tutarsızlık mı? Yol değiştirmek mi?
Nedir bu farklılığın sebebi? Hangisi gerçek?
Âkifimizin hangi yönünü öne çıkarmalı: Sanatını mı, fikirlerini mi, şahsiyetini mi? 
Tanzimatın getirdiği ikilikler türünden bir ikilem mi bu?
Hem mektep, hem medrese, hem muhafazakârlık, hem modernlik…
Bir yanda mazi, bir yanda âti…
Şizofreni dedikleri bu mu yoksa?

Yazarın okuyacağım ilk kitabı olucak ama kendimi şimdiden çok beğenmeye koşulladım bile çünkü konu Akif ve konu bu iken beğenmeme olasılığımı düşünemiyorum nedense. Bir de şu var ki; kitapta bildiğimiz değil, her yönüyle işlenmiş bilmediğimiz pek çok özelliğiyle Akif gösterilmiş bize. Yani okuyanlar öyle diyor bakalım alıp okumak için fazlaca heyecanlıyım.



Mahur Beste - Ahmet Hamdi Tanpınar
Fiyat : 9.00 tl

Mahur Beste'de Tanpınar'ın Huzur ve Sahnenin Dışındakiler adlı romanlarında önemli bir motif olan "Mahur Beste" teması önemli yer tutar. Mahur Beste, acı bir aşk hikayesinin klasik musiki kalıplarıyla soyutlanmasıdır. Tanpınar, klasik Türk musikisini medeniyetimizin özlü bir yansıması olarak kabul eder. Mahur Beste'de Tanpınar'ın diğer eserlerinde de görülen medeniyet meselesi büyük bir ağırlıkla ele alınır. 

Uzun zamandır Ahmet Hamdi Tanpınar kitabı okumadığımı fark edip de bu kitabı listeme ekledim. Geçen zamanlarda da sürekli bu kitapla karşılaşıyor olmam artık bu kitabın okunma zamanının geldiğinin ispatı çünkü dediğim gibi her kitabın bir okunma zamanı vardır.

Kodin - Panait İstrati
Fiyat : 3.50 tl

Panait Istrati, bütün yazma serüvenini dostluğa armağan etmiş bir yazar. Kendisini temsil eden Adrien’in maceraları, hayat tecrübelerinden beslenmiş.
Kodin’de, dostluğun belki en hüzünlü hâlini okuyacaksınız. Kim iyidir? Kötü diye kime denir? Acımasız yaşam koşullarıyla mücadele eden güçlü bir adamın, küçücük bir çocukla ilişkisi nasıl sürprizler doğurabilir? Bu sorulara cevap ararken iyi düşünmek gerektiğini gösteren, sarsıcı bir roman.

Bir kitap blogunu gezerken bu kitapla karşılaştım ve çok ilgimi çekti. Doğrusu yazarı hiç tanımıyorum belki de çok bilindik bir yazar ama inanın hiç bir fikrim yok fakat kitap ile ilgili yorumlar oldukça güzel ben de yazara ve kitaba bir şans vermem gerektiğini düşündüm ve listeme eklediiiim.Bakalım bu yazarımızın alacağım tek kitabımı olucak yoksa diğer kitaplarını da heyecanla alıp okuyacağım mi

 Kiralık Konak - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Fiyat  : 14 tl

Yakup Kadri Karaosmanoğlu, ilk romanı olan Kiralık Konak'ta toplumumuzda Batılılaşma ile birlikte kuşaklar arasında meydana gelen düşünce, duygu ve dünya görüşü ayrılıklarını, toplumsal çözülüş kavramını temel alarak, bir konağın dağılışı etrafında verir. Satılığa çıkarılan konağın, bu değişimle farklı yerleresavrulmuş bazı kişileri, Tanzimat'tan Meşrutiyet'e uzanan bir kopuş süreci içinde, İstanbulun giyen, ölçülü ve namuslu kişiler olmaktan çıkıp, sırtlarına geçirdikleri redingotlarıyla romancının deyişiyle "riyakar, yarı uşak ve adi" bir kuşağın temsilcisi haline gelirler.
 
Bibliomaniac arkadaşımın da Reşat Nuri hayranı olduğunu öğrenip birlikte Reşat Nuri'nin kitaplarını özlemle tekrar okumaya karar verdikten sonra bilgisayarım başına oturup sepetime birkaç tane kitabını eklemeye karar vermiştim ki bu kitaba nasıl geldim bilmiyorum ama altta çıkan önerilerden tıklaya tıklaya olsa gerek. Neyse sonuç olarak sepetimde bu kitap var ben hiç pişman değilim artık bir dahaki kitap alışverişime kaldi Reşat Nuri kitaplarım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder