Transparent White Star

Playlist

7 Ekim 2014 Salı

Eylül Ayı Kitap Alışverişi



Evet yeni kitap yok dediğim aylardan birini daha geride bırakmış bulunuyoruz. Her ne kadar kendime söz versem de konu kitap oldu mu kendimi tutamıyorum, ne yapabilirim. Neyse ki alıp da kitaplığım ücra köşelerinde tozlanmaya bırakmıyorum, o kitaplar mutlaka okunuyor ve ben de içimi bu şekilde rahatlatıyorum. 

Boyalı Kuş - Jerzy Kosinski : Bu kitap hakkında o kadar çok yorum okudum ki sonunda kitapyurdu'nda kapak tasarımını görür görmez alışveriş sepetime ekledim.  Şu sıralar yeni takıntım, güzel tasarlanmış kitap kapakları... Tabi sadece kapağına bakıp almıyorum, yok öyle bir dünya. Boyalı Kuş'u bir süredir okuyup bitirmeye çalışıyorum ama olaylar o kadar etkiliyor ki insanı henüz bitirebilmiş değilim. Her bölümden sonra olayları sindirmek için zaman tanıyorum kendime, eh hal böyle olunca sonunu görmek henüz nasip olmadı. Ama çok az kaldı, bitirir bitirmez yorumla geleceğim.

Çavdar Tarlasında Çocuklar - J.D Salinger : The Catcher in the Rye uzun süredir almak istediğim kitaplardan bir diğeriydi ve nedense kitabın Türkçesine bakmak aklıma gelmemiş hiç. Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabı hakkında da çok paylaşım yapılıyordu internette, ama içeriğine hiç bakmamıştım onun. Demem o ki, iki kitabın da aslında aynı kitap olduğunu yeni öğrenmiş bulunuyorum. Nasıl da utanç verici bir durum. Tamam belki yazarlarına dikkat etmeme konusunda suç benim ama yani The Catcher in the Rye ve Çavdar Tarlasında Çocuklar.. Çevirisi bu mu olmalıydı gerçekten!. Neyse en iyisi bu konuyu uzatmayayım ve kendi ayıbımla bir süre baş başa kalayım. Sadece gelecek olursam, YKY'nin kitapyurdu.com 'da  -yanlış hatırlamıyorsam- %50 gibi harika bir indirimi vardı ve ben de işte vakit bu kitabı alma vaktidir dedim ve aldım. Bekliyorum ki elimdeki kitapları bitireyim de bu kitabı okumaya başlayayım. Bu sefer abartmayıp aynı anda birden fazla kitap okumayacağım ahtım var. Bu kitabı bir güzel sindire sindire okuyacağım, hakkını vereceğim.

İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali : Sevgili bibliomaniac arkadaşım Betül'cüm Sabahattin Ali'yi ne kadar sevmiyorsa ben de bir o kadar seviyorum. Ve sonunda İçimizdeki Şeytan romanını da almayı başmış bulunuyorum. Umarım bahsedildiği gibi harika bir romandır, gerçi Sabahattin Ali'nin beni yanıltmasını beklemiyorum ama Betül'ün Kürk Mantolu Madonna yorumundan sonra acaba onun düşüncelerinin etkisinde kalmış olabilir miyim, kitaba haksızlık eder miyim diye korkmuyor değilim.

Doctor Who Shada - Gareth Roberts & Douglas Adams : Ve sonunda Shada romanıma kavuştum! Okumak İçin Sabırsızlanıyorum listemde kendisinden kısacık bahsetmiştim. Çok güzel bir tesadüf oldu ve indirimli hali bile 20 TL'den düşük olmayan bu kitabı DR'ın muhteşem bir indirimi ile 9.90 TL'ye aldım, hattı arkadaşımı da kandırdım ve ona da aldırdım. Mutlu muyum? Hem de nasıl :) Konu Doctor Who olunca ne yapacağım hiç belli olmuyor benim.

Golem ve Cin - Helene Wecker : Bu kitabı nasıl oldu da aldım inanın hiç bilmiyorum. Daha önce ne almayı düşünmüşlüğüm vardır ne de oturup hakkında bir şeyler okumuşluğum. Tamam kitap bloglarında, goodreads'te gördüğüm oluyordu ama durup da ben bu kitabı alayım dediğim olmamıştı. İndirim kurbanı mı oldum, şanslısı mı okuyup göreceğim. Ama internete göre pişman olmayacağım gibi.



2 yorum:

  1. ne ara geldi yahu kitapların benimkileğğğğde gelsiiiiiiiiiiiiiinnn D:

    YanıtlaSil
  2. Geçen ay içinde aldıklarım işte, çoktan gelmişti :) Hem sen elindekileri bitiir :)

    YanıtlaSil