Transparent White Star

Playlist

18 Mart 2015 Çarşamba

Yorum: Vefa Apartmanı




Başlık: Vefa Apartmanı
Yazar: Sadık Yalsızuçanlar
Yayınevi: Timaş Yayınları
Sayfa: 301

"Zulme adalet adını verdiler."


Merhaba bibliomaniac'lar!

Bu sefer farklı bir şey deneyelim istedik ve ikimizin de şu ana kadar bu sene içinde okuduğumuz en güzel kitaba yorumu birlikte yapalım dedik. Bu yorumu yazarken fazlasıyla heyecanlıyız yazdıkça da bu heyecanımızın sebebini size anlatmaya çalışacağız ama hatamız olursa mazur görünüz^


"Tevfik Bey'i anlatmak ne kadar zormuş, kusursuzluğa yakın bir karakteri anlatmanın anlamı da kalmıyor."


Bizim de aslında tam olarak hissettiklerimiz bu şekilde, "kusursuzluğa yakın" bir kitabı anlatmak oldukça zormuş. Kitabı bu kadar kusursuz yapan da zaten anlatılan karakter. Bir çoğumuz Tevfik İleri'nin kim olduğunu belki de bilmiyordur, itiraf etmek gerekirse şahsen biz  de adı dışında kendisi hakkında pek bir şey bilmiyorduk. İşte bu yüzden kitabın yeri bizde ayrıdır- böylesine bir karakteri/aileyi bizimle tanıştırdığı için,  okurken anlayacaksınız demeye çalıştığımızı çünkü kitap "vay, böyle insanlar kalmış mı" dedirtiyor. 


Bu kitapla internette sürekli karşılaşmamıza rağmen nedense elimiz hiç satın al butonuna gitmiyordu. Doğrusu biz bibliomaniac ladies olarak her kitabın okunma zamanının olduğunu düşünüyoruz, yani her kitap tam da ihtiyacımız olduğunda karşımıza çıkar ve onu daha iyi idrak edebilmemizi sağlar gibi ve bu kitabı da tam ihtiyacımız olduğunda okuduk. 

Lafı uzatmayalım ve kısaca kitabın bize kattıklarından bahsedip yavaştan yorumun sonuna gelelim istiyoruz.7

Bu kitap bize ; 

  • öncelikle bir insan nasıl olunur
  • iyi bir eş ve iyi bir baba/anne nasıl olunur
  • iyi bir devlet adamı nasıl olunur
  • bu hayatta birilerinin hakkını yemeden nasıl yaşanır
  • ve belki de en önemlisi tüm bunları başarabilmek mümkün müdür?
işte bunları öğretti.

.....

Biliyoruz biz de farkındayız çok monoton bir yazı oldu ama inanın yazamıyoruz. Kitabı okurken sürekli heyecanlanıp yoruma bunu da ekleyeceğim, yoruma şunu da ekleyeceğim diyorduk ama fark ettik ki bu heyecanı yoruma aktaramayacağız. Acaba kitabı okuduğumuz zaman ya da şimdilerde kitap hakkında ki konuşmalarımıza ait ses kaydı/video falan mı eklesek dedik ama olmadı cesaret edemedik, böyle de kuru kuru oldu sanıyoruz, affedin. Ama kitabın bizde bıraktığı etkiyi kısaca şöyle anlatalım, kitabı bitirmemizin üstünden neredeyse 3 ay geçmiş olmasına rağmen biz hala kitaptan bahsediyoruz ve bahsederken de sanki ilk defa okuyormuşuz gibi heyecanlanıyoruz. Demek ki bu kitap o kadar iyi ve gerçekten okunası hatta okumadıysanız hala hemen şimdi okumaya başlayın.

Söylememiz gereken en önemli şeyi en sona sakladık, sevgili yazarımız Sadık Yalsızuçanlar'a binlerce kez teşekkür ediyoruz. Biz hala dilimizden Tevfik İleri'yi düşüremiyorsak bunu kesinlikle yazarımıza borçluyuz. 

Bibliomaniacs Puanı : 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder