Transparent White Star

Playlist

10 Ağustos 2014 Pazar

Temmuz Ayı Kitap Alışverişi 2


Kitap alışverişi yapmaya bayılan ben bu ay ki kitap alışverişimi de tamamlamış bulunmaktayım. Aslında uzun süre internetten kitap alışverişinden hoşlanmadım, kitaplara dokunup almanın mutluluğunun başka olduğunu savundum aslında hala aynı şeyi savunuyorum fakat internetten almanın ucuzluğu sayesinde bir iki kitap fazla alabilmek galip geldi ve artık kitaplarımı internetten almaya başladım. Bütün kitaplarım kitapyurdu sitesindendir. İşte bu ay ki kitaplarım :)



Geçen ay ki kitaplarım arasında hiç roman olmaması sebebiyle bu ay ki alışverişimi roman ağırlıklı yapmaya karar verdim. Tarihi romanlara da bayıldığım için bu kitabı seçtim. Doğrusu yazarı tanımıyorum ama Timaş yayınevinden çıkıyor olmasından dolayı gözüm kapalı aldım kitabı. Tabii kapak tasarımının da harika olması beni cezbetmedi değil :)


Evet tam bir Coelho hayranıyım. Her kitabında kendimden birşeyler bulduğum bu muhteşem yazarın her ay farklı bir kitabını alıyorum. Hangi dile olursa olsun çeviri kitaplardan hiç hazetmem ve de okumam fakat Coelho nun tüm kitaplarının çevirisi çok başarılı sanki ingilizce yazılmış gibi ve de dili bana basit geliyor yani en azından ders zoru ile okuduğum edebi romanlardan sonra sözlüksüz okuyabildiğim için ayrı seviyorum sanırım. Okumak için sabırsızlanıyorum :)



Ve yine Timaş yayınevinden bir kitap :) Reklamının çok fazla yapılmasından dolayı mıdır nedir bu kitabı almamak için çok direndim ama sonunda dayanamayıp aldım. Kitap gelince önce bir kokladım sonra da içini karıştırınca "iyi ki de almışım" dedim. okuduktan sonra da aynısını diyeceğime eminim çünkü bir kitap ancak bu kadar bana hitap eder :) Tarihe dair tüm merak ettiklerim bu kitapta :)


Türk edebiyatı demek Reşat Nuri demektir benim için. Lisedeyken tüm kitaplarını okumuştum. Gözüm ondan başka yazar görmediği için bu meşhur herkesin dilinde ki kitabı okumaya ancak fırsatım oldu sanırım. Bakalım beğenecek miyim :)


Almamın bir çok sebebi olduğu bir kitap. Tanıtım yazısında ki diyalog, yazarın kendi hayatından bir kesim anlatıyor olması, 50li yıllara ışık tutması ve iki karşıt fikrin dostluğu. İlk okuyacağım kitap. Hemen başlayıp yorum yazacağım. Sabırsızlanıyoruuumm :)


 Osmanlı'nın torunu olarak onları yakından ve hakkıyla tanımak bizim en büyük borcumuzdur diye düşünürüm çünkü biz harika bir milletin torunlarıyız ne kadar bu milleti kirletmeye çalışan diziler yayınlar olsa da onları en iyi şekilde tanıyıp tanıtmak bizim görevimizdir. Osmanlı'yı yakından tanımak için aldığım bu kitapta aradığımı bulurum inşallah :)



Bu kitap hakkında söylenecek ne olabilir ki yazar Ömer Tuğrul İnançer ve konu Efendimiz olduktan sonra.

Çabucak okuyup yorumlarla döneceğim :)



2 yorum:

  1. Ve evet ben de tüm bu alışveriş listesinden sonra heyecanla okulların açılmasını ve kitapları değiş tokuş etmemizi bekliyorum kesinlikle! Özellikle Kafirun, Tarih Tıbbı Konuşturdu ve Aşk Cephesi'ni ;) Biz Osmanlıyız ve Kürk Mantolu Madonna'yı daha önceden okudum ve her iki kitap da çok beğendiğim kitaplardandır... Özellikle Biz Osmanlıyız kitabını uzuun yıllar önce okumama rağmen hala bir çok kısmını hatırlarım, Osmanlı hayranı herkese öneririm, hayranı olmayanlara da tabi.. O muhteşem hayata, kültüre, tarihe bu kitapla aşık olacağına eminim herkesin ;)
    Senin de yorumlarını bekliyorum Betül :)

    YanıtlaSil
  2. Bibliomaniac'ım aynı hisleri paylaşıyorum bir an önce okullar açılmalı :D bakalım demek sen Kürk Mantolu Madonna'yı beğendin hııı emınım ki bende beğeneceğim o zaman :)

    YanıtlaSil